Logo De Hoogstraat

Er moeten mogelijk 33 werknemers weg bij de Utrechtse revalidatiekliniek De Hoogstraat. Door financiële problemen is het voortbestaan van de banen in onzekerheid gebracht. De geldproblemen worden geweten aan de veranderende manier waarop verzekeraars zorg inkopen en het niet opnemen van verlofdagen. Dit meldt RTV Utrecht. 

Dat er werknemers weg moeten lijkt duidelijk, hoewel het nog niet bekend is om hoeveel banen het uiteindelijk zal gaan. Momenteel werkt de revalidatiekliniek aan een sociaal plan. Directeur Rob Beuse laat weten dat ze proberen zoveel mogelijk van de werknemers te gaan herplaatsen. Al maanden zijn de onderhandelingen bezig met de vakbond FNV. 
 
Een woordvoerder van de FNV zegt dat de gesprekken tot nu toe positief verlopen zijn. "Het is natuurlijk zeer vervelend mensen te moeten ontslaan, maar De Hoogstraat stelt zich meedenkend en soepel op," zegt woordvoerder Jan Wagenaar.
 
Er werken in totaal ongeveer 600 mensen bij De Hoogstraat. Momenteel wordt het pand aan de Rembrandtkade verbouwd. De verbouwing is niet de oorzaak van de geldproblemen, aldus Beuse. 
 
© Nationale Zorggids