Het World Treasury Center heeft gisteren haar onafhankelijk platform opengesteld voor medisch specialisten, artsen, zorgverleners en leveranciers van zorgproducten wereldwijd. Mensen in de gezondheidszorg kunnen aangeven welke producten zij dringend en waar nodig hebben en leveranciers van over de hele wereld kunnen direct, via één op één contact en zonder commissie of tussenkomst van derden aan de vraag voldoen. Dit is een kosteloze service. Dit meldt World Treasury Center.
Het World Treasury Center opent haar platform voor vraag, aanbod en voorraadlocatie aan mensen in de zorg en leveranciers in alle sectoren. Toegang tot het platform is en blijft kosteloos en na een screening kunnen medici, inkopers en leveranciers direct met elkaar communiceren om uitwisseling te laten plaatsvinden uit alle industrieën. Het World Treasury Center maakt zo voorraadlocaties en -beheer van medische producten wereldwijd inzichtelijk en toegankelijk.
Banken en privépersonen schenken geld
Vraag en aanbod van zorgproducten worden waar nodig financieel ondersteund door banken en financiële instellingen. Ook privépersonen hebben zich aangemeld om waar nodig leveranties financieel te ondersteunen.
Riks Noorman, founder en CEO van het World Treasury Center, zegt: “Het WTC-platform bestaat al meer dan 30 jaar. En nu gaat het open voor partijen in de medische sector ter bestrijding van corona. Deze actie wordt financieel ondersteund door het World Treasury Center. Het één op één contact is van belang om tussen gescreende partijen zo effectief, snel en efficiënt mogelijk te kunnen handelen. Wij stellen het platform open om vraag en aanbod in de zorgsector maximaal op elkaar af te stemmen. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. Daarmee hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan de strijd tegen corona. Banken hebben toegezegd daar waar nodig transacties te ondersteunen.”
Tekort aan medische hulpmiddelen
Op het platform kunnen zorgverleners bijvoorbeeld vragen om mondkapjes, beademingsapparatuur en operatiekamers. In de zorg dreigen grote tekorten te ontstaan aan medische hulpmiddelen. De voorraad die er was, is inmiddels grotendeels gebruikt door de coronacrisis. De nieuwe levering kan nog wel even op zich laten wachten omdat veel geproduceerd wordt in China. Dat land kampte als eerste met het coronavirus, waardoor fabrieken tijdelijk hun deuren moesten sluiten.
Door: Nationale Zorggids