Gisteren meldde het CBS dat van de groep die in 2015 niet actief was op de arbeidsmarkt 16 procent het volgen van een opleiding als belangrijkste reden noemt om niet aan het werk te gaan. Maar uit de cijfers blijkt ook dat ziekte en arbeidsongeschiktheid belangrijke redenen zijn, vooral in de leeftijdscategorieën 25- tot 45-jarigen en 45- tot 65-jarigen (respectievelijk 35 en 46 procent). Dat meldt FNV.
“De praktijk leert dat er te weinig aan preventie wordt gedaan. En dat deze groep ook te weinig hulp krijgt bij het vinden van passend werk. Daar ligt nog een belangrijke taak het komend jaar voor zowel het kabinet als de werkgevers”, concludeert Félix Alejandro Pérez van FNV Uitkeringsgerechtigden.
Volgens Alejandro Pérez laat het onderzoek ook zien dat er een aardig potentieel is aan mensen die zouden kunnen werken, maar waar geen (volwaardige) banen voor zijn. “Het is dus zaak dat er meer werk wordt gecreëerd. Banen die kwaliteit en zekerheid bieden waardoor mensen niet worden verplicht om genoegen te nemen met allerlei dumpbanen”, stelt Alejandro Pérez.
Door: Redactie Nationale Zorggids
Bij mij op het werk wordt er niet geluistert naar wat ik de "leinggevenden" duidelijk probeer te maken. Ik blijf nog steeds bij mijn bewering dat de"leidinggevenden" geen kennis van zaken hebben. Dus dan raak ik vaker werk gehandicapt.