Normal_voedsel_gezond_eten

Het economisch herstel van de afgelopen jaren heeft ertoe geleid dat mensen meer geld uitgeven aan eten. De consument kiest steeds vaker voor gezond en gemakkelijk eten, blijkt uit cijfers van ABN AMRO. Dat meldt NU.nl.

Uit gegevens waarover de bank beschikt, blijkt dat de AGF-sector (aardappel, groente, fruit) vooral profiteert van de economische groei. Wat vooral opvallend is, is dat gezond gepaard gaat met gemakkelijk eten. Bijvoorbeeld kant-en-klare salades, voorgesneden fruit en andere voorgesneden versproducten worden goed verkocht. Ook vis wint aan populariteit. Met name eenpersoons- en tweepersoonshuishoudens kopen veel van dit soort producten. Doordat er meer geld te besteden is, lijkt de consument in zijn eetpatroon meer variatie aan te brengen.

In 2015 gaven Nederlanders in totaal 57 miljard euro uit aan voedsel. Dat is een stijging van 2,7 procent ten opzichte van het jaar 2008. Daar lijkt dit jaar nog 2 procent bovenop te komen. 

©Nationale Zorggids