In kant-en-klare gourmetpakketten zijn de bacteriën E.Coli en Salmonella aangetroffen. Ook de ziekenhuisbacterie Klebsiella is geconstateerd in de vleesschotels. Dat blijkt uit een steekproef van Wakker Dier, meldt De Telegraaf.
Wakker Dier onderzocht gourmetpakketten van verschillende supermarktketens in Nederland. Uit de steekproef bleek dat in twee van de zeven onderzochte pakketten de bacteriën zijn aangetroffen. Wakker Dier vindt de uitkomsten van hun onderzoek verontrustend. "Vooral in een gourmetpakket waarbij mensen het juist dan niet zo nauw nemen met hygiëne”, laat de organisatie weten.
Bij gourmetten gaan consumenten vaak onhygiënisch te werk. Het vlees ligt lang buiten de koelkast en wordt niet goed verhit. De kans op besmetting is daardoor groter. De bacteriën vormen geen gevaar voor gezonde mensen. Voor mensen met een luchtweg- of urineweginfectie kan het wel een gevaar vormen. Zij kunnen bij besmetting in het ziekenhuis terecht komen.
© Nationale Zorggids