Normal_mst_nieuw

Vandaag is het nieuwe ziekenhuis van Medisch Spectrum Twente (MST) opgeleverd. De aannemers hebben de bouwwerkzaamheden afgerond en dragen nu het nieuwe gebouw officieel over aan MST, zo meldt deze organisatie.

Na ongeveer drie jaar bouwen kan MST nu starten met de inrichting en het gebruiksklaar maken van het nieuwe onderkomen. Van 7 tot en met 10 januari 2016 wordt er dan verhuisd. Alle medewerkers van MST worden het aankomende half jaar voorbereid op de verandering van werkprocessen om zo de zorg (verder) te verbeteren.  

Vanaf juni 2012 is gebouwd aan het nieuwe ziekenhuis. De contractueel afgesproken bouwtijd was gesteld op 38 maanden, met 31 juli 2015 als opleverdatum. Op het hoogtepunt van de werkzaamheden (zo rond de periode dat de ruwbouw zijn voltooiing naderde en de afbouw begon), waren er drie- tot vierhonderd bouwers en monteurs op het terrein aanwezig. In totaal was er werk voor duizend manjaren. Door de medewerking van al deze mensen is de bouw gereedgekomen binnen de afgesproken planning. Bovendien is de bouw gerealiseerd binnen het daarvoor afgesproken budget.

Het gebouw is zo ontworpen en gebouwd, dat het door voorzieningen en uitstraling een positief effect zal hebben op het welzijn van de patiënten en bezoekers die er verblijven. Dit noemt men 'Healing environment'. Het gebouw heeft daarbij passend  lichte kleuren, met op zoveel mogelijk plekken uitzicht naar buiten en een vriendelijke uitstraling.

Door de ingebruikname van het nieuwe ziekenhuis kan MST nog betere zorg bieden. Zo is de gehele derde verdieping gekenmerkt als 'hotfloor', een belangrijk onderdeel van het nieuwe ziekenhuis. Hier zitten alle operatiekamers en afdelingen voor intensieve verpleging.  Deze afdelingen zijn voorzien van de modernste apparatuur en zijn centraal gepositioneerd in het ziekenhuis, op de derde verdieping, met de verpleegafdelingen erboven en de poliklinieken eronder.

De verpleegafdelingen zijn voorzien van eenpersoonskamers, die meer privacy bieden en de kans op besmettingen neemt erdoor af.

© Nationale Zorggids