Vader maakt seksueel getinte foto van 8 weken oude zoontje naar peettante

Nieuwbakken vader Harry B. was slechts 8 weken ouder en maakte al seksueel getinte foto’s van zijn zoontje om door te sturen naar de peettante van het kindje, met de tekst ‘Tante moet pieletje komen wrijven’. Daarop reageerde zij met ‘Wauw, slecht. Tante doet alleen ruggetjes’. De man en vrouw zouden dusdanig goede vrienden zijn dat ze regelmatig seksueel getinte grapjes naar elkaar maakten. Dat het geslachtsdeel op de foto stond, zou B. niet door hebben gehad. Dit meldt Omroep Brabant.

Volgens B. kon hij dergelijke foto’s en berichten naar de peettante sturen. Naar ieder ander persoon zou hij dit nooit doen, zei hij deze week in de rechtbank. Maar hij had eerder ook ongepaste foto’s gemaakt van de 4-jarige dochter van zijn ex-vrouw. Hierin sprak hij zichzelf tegen: enerzijds zei hij dat de foto’s onschuldig waren omdat het meisje met haar nieuwe badpak op de foto wilde en anderzijds dat hij de foto’s niet had gemaakt. Hier ging de rechtbank niet in mee en een nieuwe badpak is absoluut geen verklaring: “Die foto is van onderen genomen, het spijkerbroekje met open gulp is naar beneden getrokken en het onderbroekje stond gecentreerd op de foto.”

Dickpic naar 14-jarige

Een 14-jarig meisje dat tijdelijk bij B. en zijn ex-vrouw woonde, zou bovendien een dickpic van hem hebben ontvangen. De 58-jarige verdachte stelt dat de foto voor zijn ex bedoeld was. Hij snapt niet hoe deze naar het meisje is gestuurd. Eerder stelde hij nog zijn eigen penis niet te herkennen, maar zijn ex-vrouw bevestigde dat het om die van hem ging. “Ik herken zijn hand, zijn penis, ons toilet.”

Uiteindelijk wist B. de officier van justitie niet te overtuigen met zijn verhaal en eist daarom een celstraf van vijftien dagen minus zijn voorarrest en een 100-urige taakstraf. Of de rechter daarin meegaat, moet blijken op 23 oktober.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky