Jonge ouders mogelijk betrokken bij dood twee baby’s in 1,5 jaar tijd

Een 21-jarige moeder en 23-jarige vader staan terecht voor betrokkenheid bij het overlijden van twee baby’s. De zaak komt op gang als op 5 juli 2023 een zes maanden oude baby uit Goes onder verdachte omstandigheden is komen te overlijden. Beide ouders zijn vanaf december dat jaar verdachten, maar nog niet aangehouden. Tijdens onderzoek hiernaar komt de politie erachter dat in januari 2022 een baby’tje van slechts een maand oud ook onder hun toezicht is gestorven. Dit meldt Omroep Zeeland. 

Nadat de ouders eind 2023 als verdachten worden aangemerkt, plaatst de politie afluisterapparatuur in hun woning, auto en telefoon. Uiteindelijk onderschept deze bijna 200.000 chatberichten tussen beide, die het Openbaar Ministerie (OM) aanleiding geven om het stel op te pakken. Ze staan terecht voor het mishandelen en onthouden van goede zorg voor hun baby, met de dood tot gevolg. Uiteindelijk geldt dit ook voor het kindje dat eerder is overleden. Beide ouders zijn verwijtbaar verantwoordelijk voor de dood van de twee baby’s, stelt het OM.

Op vrije voeten

Onderzoek naar de begane feiten is nog volop in gang. De rechtbank heeft het voorarrest van de twee daarom opgeschort. Voorlopig zijn zij dus op vrije voeten, maar wel onder strikte voorwaarden. Zij hebben nog een dochter van 3 jaar oud, die bij oma verblijft. Het meisje moet beschermd blijven en daarom mogen ze haar alleen onder toezicht zien en zijn ze verplicht mee te werken met onderzoeken door de politie, het OM en de reclassering. In februari 2025 volgt de inhoudelijke behandeling van de zaak.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky