Nieuwe baby voor moeder die vastzit op verdenking van doodschudden zoontje

Een 22-jarige vrouw die vastzit op verdenking van het doodschudden van haar tien maanden oude baby, heeft opnieuw een kindje gekregen. Zij beviel in het gevangenisziekenhuis, waarna haar pasgeboren baby meteen bij haar werd weggehaald. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

Anderhalf jaar na het verlies van haar zoontje, is de Afghaanse vrouw uit Kaboel opnieuw moeder geworden. Dat de moeder nu pas vastzit heeft ermee te maken dat het ziekenhuis die aan de bel trok eerste advies heeft ingewonnen bij het Landelijke Expertisecentrum Kindermishandeling en een forensisch arts van het Nederlands Forensisch Instituut. Ze was al zwanger toen ze in de cel belandde. Moeder en vader ontkennen nog altijd dat de vrouw iets met de dood van hun eerder kindje te maken heeft gehad.

Overleden door val

Haar partner vertrouwt haar en zegt dat de 22-jarige een hele lieve moeder is. Als hij ook maar een klein beetje had getwijfeld, was hij allang weggegaan. Hij en zijn vrouw zeggen dat hun zoontje is overleden na een val. De moeder zou daar zelfs bij zijn geweest. Maar het Openbaar Ministerie gaat hier niet in mee. Onderzoeksbevindingen tonen namelijk betrokkenheid van de moeder aan. De moeder is ook een tijdje afgeluisterd.

De pasgeboren baby die bij de moeder is weggehaald, wordt als het goed is bij de vader geplaatst, met ondersteuning van de jeugdzorg.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky