Normal_tiktok__1_

TikTok zet extra stappen om de mentale gezondheid van zijn wereldwijde gebruikers te verbeteren. Met een platform dat meer dan een miljard gebruikers trekt, onderneemt TikTok initiatieven om toegang tot betrouwbare informatie over mentale gezondheid te bevorderen. In samenwerking met Headspace biedt het platform tot 20.000 contentmakers wereldwijd zes maanden gratis toegang tot de Headspace-app. Deze app, bevat hulpmiddelen die stress verminderen, een positieve mindset stimuleren en veerkracht helpen opbouwen. Dit meldt TikTok.

Naast deze samenwerking werkt TikTok actief aan het creëren van een veilige online gemeenschap. Het platform blijft schadelijke content aanpakken en heeft daarom het Thrive-programma van The Mental Health Coalition mede-opgericht. Door samen te werken met industriepartners zoals Meta en Snapchat, streeft TikTok ernaar om gebruikers op en buiten het platform te beschermen.

Sociale impact

TikTok investeert ook in de sociale impactcampagne binnen het Change Makers-programma. Zo doneerde creator Enya, bekend als @downsyndrome_queen, 25.000 euro aan MIND, een organisatie die zich inzet voor de mentale gezondheid in Nederland.

Door: Nationale Zorggids