In vijf jaar tijd is het aantal meldingen van verwarde personen die overlast veroorzaken in 90 procent van de Nederlandse gemeenten toegenomen. In honderdveertig gemeenten is het aantal meldingen zelfs verdubbeld, blijkt uit cijfers van NU.nl.
Met name in middelgrote steden zijn er fors meer meldingen over verwarde mensen binnengekomen. Het aantal meldingen in Assen is toegenomen van 125 in 2011 naar 589 in 2015. De politie moest in Haarlem en Meppel ook vaker in actie komen wegens overlast. Toch zijn de meldingen in een aantal gemeenten ook afgenomen, zo daalde het aantal meldingen in Heerlen met 29,1 procent.
De politie vermoedt dat de toename van het aantal verwarde personen komt door de bezuinigingen in de geestelijk gezondheidszorg (ggz). Steeds minder kunnen mensen terecht bij de ggz en moet daarom vaker thuis behandeld worden.
©Nationale Zorggids
Medisch onderzoek wijst hele andere feiten uit.De huidige tendens kan niet uit het niets zijn ontstaan dit moet een reden hebben.Rinus is erg onwetend en stigmatiserend dat is pas echt triest.Het is te begrijpen dat er geen vertrouwen meer is in de hulpverlening.Maar laten we niet vergeten dat deze mensen recht hebben op een menswaardig bestaan net als ieder ander zonder te oordelen.
geestes ziekke worden vaak genegeert of bespot maar iemand die geestes ziek is leeft in zijn eigen kleinne wereld vol angsten ,waanideen ,stemmen enz deze mensen hebben een triest bestaan en hebben hulp nodig maar omdat ze het vertrouwen in hulpverlening en mede mens kwijt zijn leven zij alleen in hun vewarde wereldtje
XTC