Logo_fd-alliade

Eind deze week wil de Tweede Kamer meer weten van staatssecretaris Martin van Rijn over het onderzoek bij Alliade. De Kamer wil weten wie het onderzoek gaat doen naar de eventuele belangenverstrengeling bij de zorgorganisatie. Ook moet Van Rijn duidelijkheid geven over de exacte opdracht van de onderzoekscommissie en wanneer een rapport met conclusies wordt verwacht. Dat meldt RTL Nieuws.

Van Rijn liet vorige week weten dat hij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) over de schouders van de door Alliade zelf ingestelde externe commissie gaan meekijken. SP-Kamerlid Renske Leijten wil dat er een onafhankelijk onderzoek komt, geen onderzoek dat door Alliade zelf is ingesteld.

Een directeur en voormalig directeur van thuiszorgorganisatie Alliade in Heerenveen gaven grote opdrachten aan zorgbedrijven waarvan ze zelf eigenaar zijn. Het ging hierbij om opdrachten van miljoenen euro's. Expert spreken van verboden belangenverstrengeling, meldde RTL Nieuws vorige week op basis van eigen onderzoek.  

©Nationale Zorggids