Normal_1606
Stichting AERO-FIT 4 LIFE organiseert op 19 maart 2011 voor het 5e opeenvolgende jaar een spinningmarathon in Vaals met als motto: Hart voor de sport, Hart voor elkaar en Hart voor het goede doel.

In 2011 vieren de stichting het eerste lustrum. Ter gelegenheid hiervan hebben we voor een heel speciaal goed doel gekozen namelijk: Stichting Promotie Orgaandonatie in Maastricht. De St. Promotie Orgaandonatie wil het maatschappelijk draagvlak voor orgaandonatie verbreden en verdiepen, en het verhogen van het aantal donorregistraties.

Meedoen?
Alle informatie over meedoen en de mogelijkheden voor inschrijven staan op de website van AERO-FIT 4 LIFE.
Hoe meer deelnemers hoe meer vreugd, hoe meer donorregistraties, hoe meer donororganen!
onze website www.aerofit4life.nl

Tweeledig doel
AERO-FIT 4 LIFE kent dit jaar een tweeledig doel. Enerzijds geld inzamelen voor de Stichting Promotie Orgaandonatie en anderzijds het onder de aandacht brengen van het belang om zelf orgaandonor te worden door middel van inschrijving via www.donorregistratie.nl

Het lijkt vanzelfsprekend dat indien U (of iemand in uw naaste omgeving) ernstig ziek wordt en een orgaan nodig heeft, hier zonder meer voor in aanmerking komt. Logischerwijs zouden er dan voldoende orgaandonoren moeten zijn. Wellicht bent U al jaren geregistreerd, maar er is nog steeds een groot tekort aan orgaandonoren. Registratie en donatie beginnen bij bewustwording, het wegnemen van vooroordelen en kennisvermeerdering.

Er zijn op dat gebied twee lopende initiatieven van de Stichting Promotie Orgaandonatie Maastricht:

1. Scholierenproject, een voorlichtingstraject en scholingspakket voor jonge volwassenen zoals scholieren, een al bestaand traject dat uitbreiding / aanpassing behoeft. Het lespakket voor middelbare scholieren heeft als doel om door discussie, bewustwording en kennisvermeerdering te komen tot gedragsverandering. Op deze manier wordt geprobeerd om maatschappelijke verantwoordelijkheid, burgerschapszin, elkaar helpen en een andere houding ten opzichte van maatschappelijke vraagstukken, zoals orgaandonatie, te realiseren. www.bewustregistreren.azm.nl
2. Continiumproject, een interactieve museumopstelling (in voorbereiding) te Kerkrade waarbij bezoekers mede door zelfondervinding en interactieve deelname geïnformeerd worden over dialyse en transplantatie. www.continium.nl . Voor beide projecten is geld nodig.