Verloskundigen Amsterdam krijgen steeds vaker boetes door snelheidslimiet

Verloskundigen in Amsterdam die voor spoedgevallen op pad moeten, kunnen zich het niet permitteren om zich aan de snelheidslimiet van 30 kilometer per uur te houden. Hierdoor krijgen ze steeds vaker boetes voor het overtreden van de snelheid. En daar moeten ze zelf voor opdraaien. Dit meldt AT5.

Voor verloskundigen maakt de gemeente Amsterdam geen uitzondering op handhaving bij verkeersovertredingen. Desondanks trekt de EVAA, waarbinnen 140 verloskundigen in de regio Amsterdam samenwerken, bij de gemeente aan de bel. Verloskundigen zouden volgens de organisatie vooraf moeten worden ingelicht over verkeersingrepen. Want ook opengebroken wegen, paaltjes midden op de weg en het vele verkeer, zijn een doorn in het oog van verloskundigen die soms met levensgrote spoed op pad moeten.

Boetes kwijtschelden

De EVAA pleit voor het toegankelijk houden van het gebied voor verloskundigen. Ook moeten boetes voor hen kwijtgescholden worden én zouden ze op de trambaan moeten mogen rijden. Verloskundige Roos Neervoort voegt daaraan toe dat zij hoopt dat Amsterdam verloskundigen toevoegt aan het rijtje van huisartsen en ambulancediensten, waarvoor ontheffingen zijn geregeld.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky