Logo_pro_parents

Netwerkorganisatie Pro Parents start binnenkort met trainingen voor bedrijven die hun medewerkers en aanstaande ouders willen ondersteunen om een balans te vinden tussen gezin en werk. Tijdens de training staat de ontwikkeling van ouder en kind centraal. Dat meldt Vakblad Vroeg.

Voor jonge ouders is het lastig om de een goede balans tussen werk en gezin te vinden. Bedrijven hebben tegenwoordig veel aandacht voor deze balans omdat ze waarde hechten aan hun talentvolle medewerkers. Vorige week kondigde de Europese Unie (EU) aan het onderwerp 'work-life balance' op te nemen in haar strategie voor 2020. Pro Parents speelt in op het onderwerp door werkgevers en werknemers te verbinden zodat ze samen aan hun ambities kunnen werken.

Hoewel er tijdens de zwangerschap veel aandacht is voor moeder en kind, is er na de geboorte weinig begeleiding voor de ouders. Dat terwijl aanstaande ouders dat wel belangrijk vinden, zo blijkt uit onderzoek van het Nederlands Jeugdinstituut in 2014. “De verloskundige gaat over de buik en bekken, en de kraamzorg over voeding en verzorging. Iedereen weet hoe baby's worden gemaakt, maar niemand begeleidt de impact die het ouderschap op je leven heeft”, zegt directeur van Pro Parents Joyce Knappe. Pro Parents heeft de juiste kennis en ervaring in huis om een uitgebalanceerd trainingsprogramma op te stellen.

De training biedt ouders theoretische en praktische handvatten. De planning van de bijeenkomsten is afgestemd op de ontwikkelfase van ouder en kind. Tijdens de trainingen komen vragen als 'Wat verandert er allemaal?', 'Hoe geef ik vorm aan mijn ouderschap én mijn carrière?' en 'Hoeveel zorg kan en wil ik uitbesteden?' aan bod. Ook kunnen ouders via e-coaching begeleiding ontvangen. De trainingen vinden plaats bij organisaties zelf of worden aangeboden als open training waarbij ouders van verschillende bedrijven samenkomen. 

De EU en VN hebben Pro Parents uitgenodigd om mee te denken over het thema 'Werkende ouders' om de balans tussen werk en gezin vanaf de werkvloer te vergroten met steun van de overheid. 

©Nationale Zorggids