Live-uitzendingen Fonds Gehandicaptensport tijdens Paralympische Spelen

Het Paralympisch TeamNL Huis heeft in Fonds Gehandicaptensport een maatschappelijk partner gevonden. Uniek Sporten, het platform van het fonds, maakt sporten toegankelijker voor mensen met een beperking. Tijdens de Paralympische Spelen in Parijs maakt Uniek Sporten iedere dag de live-uitzending ‘Uniek Sporten Vandaag’. Deze is ook als podcast terug te luisteren. Dit meldt NOC*NSF. 

Het sportplatform Uniek Sporten staat voor het normaliseren van sporten voor mensen met een beperking. Op dit moment sport 33 procent van deze doelgroep niet, met name omdat ze geen betaalbare hulpmiddelen kunnen krijgen of geen toegang hebben tot sportaccommodaties. Het programma Uniek Sporten van Fonds Gehandicaptensport heeft als doel om iedereen met een beperking de kans te geven om te sporten.

Live-uitzendingen

Uniek Sporten is van 29 augustus tot en met 28 september in Parijs om daar dagelijks tussen 17.00 en 18.00 uur  live-uitzendingen te maken vanuit het TeamNL Huis. De productie ligt bij Fonds  Gehandicaptensport en ALLsportsradio. NOC*NSF levert studiogasten en geeft het programma een centrale plek in het sporthuis in Parijs. Presentatoren zijn Robert Denneman en directeur Nike Boor van Fonds Gehandicaptensport.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky