Ieder mens heeft recht op een leven lang leren. Voor personen met aangeboren doofblindheid is dat echter niet vanzelfsprekend. Daarom werd 21 maart op een feestelijke manier stilgestaan bij de verlengde samenwerkingsovereenkomst tussen de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Kentalis, in de vorm van het symposium ‘Denken in dialoog’ dat plaatsvond in Sint-Michielsgestel. Dit meldt Kentalis.
Tijdens het symposium zetten Katja Hoorn, bestuurder Kentalis en Marleen Janssen, hoogleraar doofblindheid RUG, hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst. Hiermee bekrachtigen beide organisaties het belang van praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek bij personen met doofblindheid. Met deze kennis kan de beste zorg en het beste onderwijs geboden worden aan mensen met doofblindheid.
Symposium over de cognitieve ontwikkeling bij personen met doofblindheid
Kentalis heeft in samenwerking met de RUG effectieve interventies ontwikkeld om kinderen en volwassenen met aangeboren doofblindheid te ondersteunen bij het ontwikkelen van communicatie en taal. Met wetenschappelijk onderzoek willen Kentalis en de RUG nu ook aantonen dat het mogelijk is voor ouders, begeleiders en leerkrachten om het denkvermogen van personen met aangeboren doofblindheid te bevorderen tijdens sociale interacties. Tijdens het symposium ‘Denken in dialoog’ werden de laatste internationale ontwikkelingen rondom cognitieve ontwikkeling bij personen met doofblindheid gedeeld.
Door: Nationale Zorggids
Beeld: Kentalis