Normal_pexels-olha-ruskykh-5984610
De Raad van Toezicht van het Trimbos-instituut heeft Peter van Dijken benoemd als de nieuwe bestuurder, waarmee hij de vertrekkende Bert van der Hoek opvolgt, die op 1 augustus 2024 met pensioen gaat. Van Dijken brengt een schat aan ervaring mee op het gebied van wetenschappelijk onderzoek en gezondheidspreventie, aldus GGZ.nl.
Peter van Dijken heeft jarenlang onderzoek geleid gericht op gezondheid en preventie. Sinds 2018 bekleedde hij de functie van managing director bij TNO Gezond Leven en Werk. Zijn uitgebreide kennis en ervaring maken hem geschikt om de missie van het Trimbos-instituut verder uit te bouwen.

Toekomstige ambities

Van Dijken is vereerd met zijn nieuwe rol en kijkt ernaar uit om bij te dragen aan de bevordering van mentale gezondheid en de preventie van middelengebruik in Nederland. Hij benadrukt het belang van een gedegen, onafhankelijke en wetenschappelijke aanpak in deze tijd.

Dankwoord aan Bert van der Hoek

De Raad van Toezicht bedankt Bert van der Hoek voor zijn toewijding en leiderschap gedurende zijn termijn, waarin hij belangrijke stappen heeft gezet in de ontwikkeling van het Trimbos-instituut.

Over het Trimbos-instituut

Het Trimbos-instituut is een toonaangevend kenniscentrum voor mentale gezondheid, alcohol, tabak, drugsgebruik, gamen, digitale balans en gokken. Het instituut streeft naar een mentaal gezonde samenleving waarin iedereen naar vermogen kan meedoen en de risico's van middelengebruik worden geminimaliseerd.
 
Door: Nationale Zorggids / Fleur Zomer