Nederlanders kiezen steeds minder vaak voor aanvullende zorgverzekering
Steeds minder Nederlanders kiezen voor een aanvullende zorgverzekering. Uit onderzoek van prijsvergelijker Pricewise blijkt dat 64 procent van de overstappers in 2025 geen aanvullende verzekering heeft afgesloten. Vorig jaar was dit nog 41 procent. Dit meldt Pricewise.
Volgens Hans de Kok, directeur van Pricewise, is de afname niet geheel verrassend. “Veel wordt al gedekt in de basisverzekering. Aanvullend verzekeren is dan vaak onnodig of economisch minder aantrekkelijk. Denk bijvoorbeeld aan een tandartsverzekering: als je elk jaar trouw naar de tandarts gaat voor een controle afspraak en bijna nooit extra behandelingen nodig hebt voor bijvoorbeeld gaatjes, dan loont een aanvullende verzekering vaak niet.”
Minder aanvullende tandverzekeringen
Slechts 19 procent van de overstappers koos voor een aanvullende tandverzekering, een lichte daling ten opzichte van 2024 (21 procent). Nog eens 9 procent koos voor een andere aanvullende verzekering zonder tandartsdekking, terwijl 8 procent zowel een tandarts- als een andere aanvullende verzekering afsloot.
De meest gekozen aanvullende verzekeringen dekken fysiotherapie en extra vergoedingen voor zorg in het buitenland. Fysiotherapie is veruit de populairste optie.
In 2024 koos nog 21 procent voor een aanvullende verzekering zonder tandartsdekking en 15 procent voor een combinatie van tandarts- en andere aanvullende dekking.