Gezonde levensstijl

De afgelopen decennia is er veel meer aandacht gekomen voor de gezondheid van mensen. En dat is ook niet gek, want diverse welvaartsziekten hebben intussen al vele slachtoffers gemaakt. Een ongezonde levensstijl zoals roken, overgewicht en psychische problemen door stress zijn belangrijke oorzaken van ziekten in de moderne tijd. De afgelopen twee jaar is er overigens door de corona pandemie nog eens extra veel aandacht besteed aan dit onderwerp. Hoe je zorgt voor een  goede fysieke en mentale gezondheid? Hieronder vind je drie apps die je daarbij kunnen helpen.

Zo zorg je voor goed werkende apps en beveiligde data
 
Je bent natuurlijk erg benieuwd naar de apps. Maar voordat die worden besproken, is het goed om nog even wat dieper in te gaan op de werking hiervan. Haast iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Niet iedere app is echter zomaar te gebruiken op iedere smartphone. Dit komt onder andere door de dataverzameling die plaatsvindt. Heb je een oudere smartphone? Dan krijgt die waarschijnlijk geen beveiligingsupdates meer. Je data is dan dus niet goed beveiligd. Daarnaast kan het zijn dat apps niet goed, of zelfs helemaal niet werken.
 
Zeker als je gezondheidsapps gaat gebruiken, wordt aangeraden een smartphone te gebruiken van maximaal twee jaar oud. Is je smartphone in dat geval aan vervanging toe? Met een nieuwer model zoals de oppo a53s ben je langer verzekerd van beveiligingsupdates. Dit is helemaal het geval als je kiest voor een Samsung Galaxy A22 5g. Voor deze smartphone zijn zelfs vijf jaar lang beveiligingsupdates beloofd door de fabrikant.
 
En dan: de drie apps!
 

1. Mijn Eetmeter

‘Ieder pondje komt door het mondje’: wie kent de uitdrukking niet. Nu intussen in ons land bijna de helft van de mensen met overgewicht kampt, blijkt dat het o zo belangrijk is om te letten op wat je eet. De app Mijn Eetmeter van het Voedingscentrum helpt hierbij, zonder commercieel belang. Je krijgt inzicht in je eetpatroon, en in de voedingsstoffen en de hoeveelheid calorieën die je binnenkrijgt. Wil je een totaalbeeld van zowel je eet- als beweegpatroon? Geef dan ook aan hoeveel je beweegt om erachter te komen of je voldoet aan de bewegingsnormen.
 

2. 7-Minute Workout

De afgelopen maanden was sporten in groepsverband niet altijd mogelijk, en waren sportscholen gesloten. Nu is dat gelukkig niet meer het geval, maar niet iedereen vindt het even gemakkelijk om van die bank af te komen. Wil je actiever worden door gewoon thuis workouts te doen, maar vind je het lastig om oefeningen te verzinnen? De app 7-Minute Workout geeft korte oefeningen van dertig seconden die je snel achter elkaar moet uitvoeren (zogenaamde HIIT-workouts). Helpt zowel om af te vallen als voor conditietraining.
 

3. VGZ Mindfulness app

Na twee jaar lang corona crisis met alle bijkomende zorgen en maatregelen hebben veel mensen het mentaal zwaar. De VGZ Mindfulness app (ook voor mensen die geen klant zijn bij deze verzekeraar) wil al deze mensen helpen. Diverse oefeningen die gericht zijn op mindfulness, ontspanning, ademhaling en yoga kunnen helpen beter met stress om te gaan.
 
Nu binnenkort bijna alle corona maatregelen worden versoepeld, zal het misschien wel weer erg wennen zijn. De corona crisis heeft iedereen echter wel extra op het hart gedrukt hoe belangrijk een goede gezondheid is. 
 
Dit artikel is geschreven in samenwerking met Simyo.