Waarschuwing voor salon die adverteert met botox en fillers zonder bevoegde arts

Schoonheidssalon Sensual Aestetics heeft op haar website en Facebookpagina filler- en botoxbehandelingen en mesotherapie aan, ware het niet dat het bedrijf helemaal geen bevoegden hiervoor in dienst heeft. Daarom heeft de Stichting Reclame Code het bedrijf een waarschuwing gegeven. Volgens de eigenaresse gaat het om een misverstand. Dit meldt het Eindhovens Dagblad.

Bij filler- en botoxbehandelingen en mesotherapie wordt gebruik gemaakt van naalden, wat het invasieve behandelingen maakt. Hiervoor is bevoegd personeel nodig dat geregistreerd staat in het BIG-register. Eigenaresse Patrycja Bak zegt te weten dat Nederland onbevoegden niet toestaat om dergelijke behandelingen uit te voeren, maar dat ze geen bevoegde arts kon vinden. De informatie zou onterecht door haar webbouwer online zijn gezet. “Wij doen alleen manicure, pedicure en peelings enzo.”

Bedreiging voor lichamelijke volksgezondheid

Donderdag stonden de invasieve behandelingen staan nog altijd online, maar dat kwam volgens Bak doordat haar webbouwer op vakantie is. Inmiddels geeft de site een 404-foutmelding. Desondanks heeft Stichting Reclame Code de waarschuwing online gezet. De advertenties van Sensual Aestetics zouden namelijk een bedreiging zijn voor de lichamelijke volksgezondheid.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky