Gratis toegang tot preventieve zorg Stichting IZZ voor zorgpersoneel

Zorgpersoneel kan gratis gebruikmaken van preventieve zorg via Stichting IZZ. De stichting biedt alle mensen in de zorg een gratis lidmaatschap aan. Doel is om de grootschalige uitstroom van zorgverleners tegen te gaan. Dit meldt Stichting IZZ.

Ieder jaar stromen ongeveer 150.000 medewerkers uit de zorg. Daarvan gaan 22.000 met pensioen. Tegelijkertijd gaan 62.000 mensen in een andere sector aan de slag en worden ongeveer 67.000 inactief. Vooral in stedelijke gebieden is er een hoge uitstroom en onder zorgverleners onder de 35 jaar. 

Gratis preventieve zorg

Directeur Ronald Kip van de stichting weet dat werken in de zorg een mooi beroep is, maar dat personeel het mentaal en fysiek zwaar kan hebben. “Met een tekort aan personeel in de zorgsector is het belangrijker dan ooit om zorgmedewerkers te ondersteunen. Daarom biedt Stichting IZZ alle zorgmedewerkers toegang  tot gratis preventieve zorg aan. We willen zorgprofessionals helpen om gezond aan het werk te blijven, ondanks de druk die ze ervaren.”

Gezondheidsprogramma's

Door aan te sluiten bij het zorgcollectief krijgt zorgpersoneel toegang tot gezondheidsprogramma’s en professionele ondersteuning. Ook is er voor werkgevers in de zorg het Preventieplan voor medewerkers in zorg en welzijn opgesteld met als doel verzuim en ongewenst vertrek terug te dringen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky