Femke Merel van Kooten blijft tot 2028 voorzitter van NU’91

De ledenraad van NU’91 heeft Femke Merel van Kooten herbenoemd tot voorzitter van de organisatie. Sinds 2023 neemt ze de functie tijdelijk waar. Door de herbenoeming is ze nog vier jaar langer voorzitter van de beroepsorganisatie voor zorgprofessionals. Dit meldt NU’91. 

Volgens voorzitter Paul Koenders van de ledenraad heeft Van Kooten de afgelopen tijd bewezen een bruggenbouwer te zijn. Ze signaleert knelpunten in de zorg en vertaalt deze naar concrete plannen voor beleidsmakers. Zo gaf de campagne ‘Geef de zorg weer kleur’ van NU’91 aanbevelingen over het toekomstbestendig maken en houden van de zorg. Het hoofdlijnenakkoord van de coalitiepartijen PVV, VVD, NSC en BBB bevat een groot aantal van deze punten.

Coronabonus

Van Kooten zette zich als onafhankelijk kamerlid tijdens de coronapandemie in voor de zorgverleners en dankzij haar initiatief ontvingen zij tijdens de eerste golf een coronabonus van 1.000 euro netto. Door haar inzet nam de Tweede Kamer een motie aan voor de beschikbaarheid van persoonlijke beschermingsmiddelen buiten ziekenhuizen, waaronder de FFP2-maskers.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky
Afbeelding: NU'91