Normal_verpleegkundige_

Aanstaande vrijdag 9 april vertrekt een team van zorgspecialisten, prikkers en ondersteuners van Extra handen voor de zorg naar Curaçao om de acute coronazorg in Caribisch Nederland te ondersteunen. De situatie daar is op dit moment zeer ernstig door het grote aantal besmettingen en de beperkte IC- capaciteit. Dit meldt Extra handen voor de zorg. 

 

Het medisch team bestaat uit artsen, verpleegkundigen, vaccinatiemedewerkers en medisch ondersteunend personeel samengesteld uit het bestand van Extra handen voor de zorg. Zij vliegen naar Curaçao om een aantal weken de acute coronazorg te helpen ontlasten, bij te dragen aan de continuering van de reguliere zorg en om het vaccinatieprogramma te ondersteunen. Het team wordt begeleid door een facilitair team dat in overleg met de lokale zorgorganisaties de planning, coördinatie en onvoorziene zaken regelt.

350 aanmeldingen

Het ministerie van Volksgezondheid heeft vrijdag het verzoek bij Extra handen voor de zorg neergelegd om zorgorganisaties in Caribisch Nederland met extra personeel te ondersteunen. Landelijk projectleider Extra handen voor de zorg Saskia Wooning: ‘ Toen we de berichten zagen uit Curaçao, wisten we dat wij konden helpen. We hebben geen moment geaarzeld en vrijdagavond direct een oproep naar de mensen in ons bestand verstuurd. Zondag hadden we al 350 aanmeldingen. Het is mooi dat Extra handen voor de zorg voor heel het Koninkrijk haar meerwaarde laat zien en we elkaar kunnen helpen in deze coronacrisis ’.

Extra handen voor de zorg verzorgt voor het gehele team dat wordt uitgezonden de vaccinatie voor vertrek, de werkvergunning, huisvesting en alle randvoorwaarden om zo snel en goed mogelijk zorg te kunnen bieden in Caribisch Nederland. Het landelijk initiatief verbindt mensen die willen ondersteunen in de zorg aan zorgorganisaties die acuut hulp kunnen gebruiken tijdens de coronacrisis.

Extra handen voor de zorg

Extra handen voor de zorg is een breed, niet-commercieel samenwerkingsverband van regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus, Nu’91, CNV, ActiZ, andere brancheverenigingen, beroepsverenigingen, Extra ZorgSamen en het ministerie van Volksgezondheid. Sinds de start van het initiatief zijn ruim 13.000 mensen aangeboden aan zorgorganisaties.

Door: Nationale Zorggids