Heb je onlangs een haartransplantatie ondergaan? Dan ben je binnenkort eindelijk verlost van inhammen en/of kale plekken rondom jouw kruin. Nadat de haren eenmaal getransplanteerd zijn, duurt het enige tijd voordat ze zich goed nestelen in het ontvangstgebied. Veel mensen denken dat het enkel wachten geblazen is en kijken verder niet op of om naar hun hoofdhuid. Dit is niet verstandig, want ook na de haartransplantatie moet je namelijk op een aantal zaken letten. In deze tekst zetten wij de belangrijkste voor jou op een rijtje.
Uitvallende haren
Als je een haartransplantatie ondergaat, maak je voorgoed een einde aan zantman kliniek op de betreffende plek op jouw hoofd. Toch kan het vlak na de behandeling wel zijn dat getransplanteerde haren uitvallen. De haarwortels groeien weliswaar binnen een paar dagen vast, maar de haren kunnen na enkele weken toch weer uitvallen. Gebeurt dit bij jou ook? Raak dan niet direct in paniek, want dit hoort bij het proces. De haren vallen weliswaar uit, maar de haarwortels zijn nog aanwezig in jouw hoofdhuid. Nadat een haar is uitgevallen wordt er een nieuwe geproduceerd. Kijk wel of de haaruitval niet gedurende lange tijd aanhoudt. Bel dan even met de haarkliniek.
Geneest de wond goed?
Laat je haren transplanteren met behulp van de FUT-methode? Dan wordt er een stripje haar weggenomen uit de haarkans op jouw achterhoofd. Gevolg hiervan is dat er een wond ontstaat. Deze wordt vervolgens gehecht. Bij de FUE-methode ontstaan ook wondjes, maar deze genezen vanzelf. Ze zijn namelijk dusdanig klein dat er een korstje op de wond komt. Na de ingreep raden wij je aan de wondjes goed in de gaten te houden. Doe dit vooral als je voor de FUT-methode hebt gekozen. De wond moet immers goed gehecht zijn om volledig dicht te groeien. Gaat de wond enige tijd na de ingreep bloeden? Neem dan contact op met de
haar kliniek waar je de haartransplantatie ondergaan hebt.
Behandel het ontvangstgebied zorgvuldig
Na een haartransplantatie zitten de getransplanteerde haren niet direct goed vast in jouw hoofdhuid. Het kan een aantal dagen duren alvorens ze volledig vastgegroeid zijn. Behandel het ontvangstgebied daarom uiterst zorgvuldig in de eerste dagen na een haartransplantatie. Pas bijvoorbeeld op dat je jouw hoofd niet stoot en ga ook niet als een bezetene met een handdoek door jou haren. Hierdoor kun je de getransplanteerde haren namelijk met wortel en al weer uit jouw hoofdhuid trekken. In dat geval kan er alsnog een kale plek zichtbaar blijven op jouw hoofd. Trek bovenkleding ook voorzichtig uit na een haartransplantatie. Als je dit te wild doet, kun je de getransplanteerde haren namelijk meenemen.
Vraag advies aan de haarkliniek
Zoals je hierboven reeds kon lezen, zijn er behoorlijk wat zaken waar je op moet letten na een haartransplantatie. Veel mensen zijn zich hier niet van bewust. Daarom vertellen de specialisten van een haarkliniek jou vaak precies wat je wel en niet kunt doen na zo’n ingreep. Is het je niet helemaal duidelijk? Vraag er dan vooral zelf naar. Twijfel je na afloop of je iets wel of niet mag doen? Neem dan voor de zekerheid contact op met de haarkliniek waar jij jouw behandeling hebt ondergaan. Zij kunnen je namelijk precies vertellen of iets wel of niet mag en hoe je het beste te werk kunt gaan. Zodoende voorkom je dat je straks opnieuw een haartransplantatie moet ondergaan.
Het is verre van eenvoudig, maar de moeite waard. Het is ook belangrijk om haarverzorging te gebruiken die de hoofdhuid niet gaat irriteren zoals ( www.biobey.be/product/milde-shampoo-voor-gevoelige-hoofdhuid/ ) Het is belangrijk om ook in de toekomst geen agressieve shampoos te gebruiken die sulfaten bevatten.