Een cardioloog van het IJsselland Ziekenhuis is mogelijk driemaal de fout in gegaan. Het medisch tuchtcollege berispte hem eerder omdat hij twee zieke jongeren foutief had gediagnosticeerd. Zij kwamen daardoor te overlijden. Vorige maand ging hij nogmaals de fout in toen hij een hartpatiënt op leeftijd op een verre vakantie liet gaan. Aldaar kreeg de patiënt een hartstilstand, waardoor hij ene hartfunctie van 30 procent heeft. Dat meldt Algemeen Dagblad.
Het IJsselland Ziekenhuis gaat onderzoeken waarom de arts de oudere man toestemming gaf, zonder eerst het hart te bekijken via hartkatheterisatie. Het hart van de patiënt, die weer thuis is, werkt nog slechts deels. De familie van de man is woedend en plaatste een zeer negatieve recensie over het IJsselland op Google.
De cardioloog werd in 2016 al voorwaardelijk geschorst. Het Medisch Tuchtcollege legde deze maatregel op na twee foute diagnoses met fatale afloop bij een meisje van zestien en een jongen van negentien jaar. Beide jongeren hadden een ernstige hartaandoening. De cardioloog interpreteerde de hartfilmpjes die hij van hen onder ogen kreeg niet als acuut. Ze hadden direct opgenomen moeten worden, maar dit gebeurde niet. Beiden kwamen te overlijden.
Door: Redactie Nationale Zorggids
Goedemiddag, Ja een mens die werkt maakt fouten, maar als men reeds tweemaal een waarschuwing heeft gehad en daarna nog een keer nonchalant te werk gaat, dan is er maar een uitgang n.l. de achterdeur.