16 augustus 2017 om 10:49
< 1 min lezen

Verpleegkundige die reanimatie weigerde ontslagen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg wil dat een verpleegkundige die reanimatie weigerde zich verantwoord tegenover het medisch tuchtcollege. De vrouw, voorheen werkzaam bij het Ommelander Ziekenhuis Groningen, wilde een oudere patiënt niet reanimeren toen hij  onwel werd. Ze is naar aanleiding van dit incident ontslagen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden. 

De verpleegkundige oordeelde zonder te overleggen met de arts dat de man, die kampte met darmkanker en uitzaaiingen in de lever, geen had bij reanimatie omdat zijn sondevoeding tijdens het reanimeren omhoog zou zijn gekomen waarna hij ‘voor de tweede keer een verschrikkelijke dood zou zijn gestorven’, aldus de verpleegkundige.

De directie van het ziekenhuis deed hiervan een melding bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg, die van mening is dat de vrouw niet zonder overleg met de arts zo’n beslissing had mogen nemen. Volgens de verpleegkundige had de arts het op dat moment te druk.

De 65-jarige vrouw  wil niet meer aan de slag als verpleegkundige. “Ik heb veertig jaar met veel plezier in de zorg gewerkt. Maar zoals dit is gegaan… Ik ben zonder dat er met mij is gesproken zomaar ontslagen en krijg nu ook nog deze tuchtzaak. De uitspraak van het tuchtcollege volgt over zes weken.

Door: Redactie Nationale Zorggids

Relevante artikelen

Alles van zorgpersoneel
    • Zorgpersoneel

    Meer dan drieduizend zzp’ers in de zorg stopten er in december mee

    Gisteren om 13:09
    • Zorgpersoneel

    Ouderenzorg Friesland bundelt krachten voor nieuwe dokterswacht met AI

    Gisteren om 12:28