Normal_1084

De traumahelikopter van het Mobiel Medisch Team Rotterdam staat vanaf februari 24 uur per dag paraat. Tot nu toe was de inzet van de helikopter beperkt van 7.00 tot 19.00 uur en in de zomermaanden tot 20.30 uur.

Grootste
Het Mobiel Medisch Team (MMT) van Rotterdam is inzetbaar in het gebied Zuidwest Nederland.  Deze regio bestrijkt dichtbevolkte stadsgebieden, eilanden, waterwegen, terreinen met industrie, havens, spoorwegen, tunnels en luchthavens. Het is de grootste traumaregio van het land.

Team
De traumahelikopter is aangepast om veilig in het donker te kunnen vliegen. Artsen en verpleegkundigen van het MMT zijn allemaal Erasmus MC’ers. Voordat de nachtvluchten worden ingevoerd, wordt het hele team opgeleid om in het donker te vliegen. Het team bestaat uit vijf piloten, negen verpleegkundigen en elf artsen.

Koeien
Ieder bemanningslid draagt een nachtzichtkijker op zijn vlieghelm. Dit is een soort verrekijker waarmee vliegers in het donker kunnen zien. Het restlicht wordt hiermee 25.000 keer versterkt. Ter illustratie: in de donkere nacht zijn koeien in de wei toch nog te zien.