Normal_pexels-louis-bauer-79024-249348

In Rotterdam-Zuid zal het voormalige Unilever-gebouw worden omgevormd tot een vestiging van de Turkse ziekenhuisketen Acibadem. Het medisch centrum zal uitgerust zijn met 18 specialismen, 4 operatiekamers en 18 eenpersoonskamers voor patiënten die moeten overnachten. De locatie belooft een warme en uitnodigende omgeving voor patiënten. Zo meldt het AD.

Het Acibadem Medisch Centrum in Rotterdam zal een team hebben van meertalig personeel, met Nederlands als voertaal. Alle artsen zijn in Nederland opgeleid en gekwalificeerd, en komen uit diverse culturele achtergronden, wat de diversiteit van de aangeboden zorg onderstreept.

Uitbreiding van een succesvol model

Na het succes van de eerste vestiging in Amsterdam-Sloterdijk, heeft Acibadem voor Rotterdam gekozen voor hun tweede Nederlandse locatie. Volgens Ard Visser, financieel directeur van Acibadem, was de beslissing voor Rotterdam snel gemaakt vanwege de dynamiek en potentie van de stad.

Snelle toegang tot zorg

Het nieuwe centrum zal, net als de Amsterdamse locatie, patiënten binnen 48 uur toegang bieden tot medisch specialisten. Dit centrum functioneert als een Zelfstandig Behandelcentrum (zbc), wat betekent dat het gespecialiseerde maar geen volledige ziekenhuiszorg biedt, met een breed scala aan medische behandelingen beschikbaar.

Strategische locatiekeuze

De keuze voor de locatie aan de Nassaukade, in een wijk met een aanzienlijke Turkse gemeenschap, is strategisch. Hoewel het ziekenhuis zich op iedereen richt, is de nabijheid tot de Turkse gemeenschap een voordeel, aangezien velen van hen vertrouwd zijn met Acibadem's diensten in Turkije.

Toekomstverwachtingen

Met een verwachte jaarlijkse groei van 15% en het succes van de 50.000 patiënten die reeds worden behandeld in Amsterdam, verwacht Acibadem vergelijkbare aantallen in Rotterdam. Het centrum zal waarschijnlijk geen directe concurrent zijn voor lokale ziekenhuizen zoals het Maasstad of Ikazia Ziekenhuis, omdat het geen spoedeisende hulp biedt.

Geplande opening in 2025

Acibadem Rotterdam is gepland om in het najaar van 2025 te openen. Het pand aan de Nassaukade zal worden uitgebreid van 5200 naar 8500 vierkante meter, en zal centraal staan in de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk De Kaai. Visser is zeer tevreden met de locatie en de ontwikkelingsmogelijkheden die het biedt.

Acibadem zet zich in om een belangrijke speler te worden in de Nederlandse gezondheidszorg, met een service die aansluit bij de behoeften van een diverse stadsbevolking.

Door: Nationale Zorggids / Fleur Zomer