Huisartsenpraktijk Oosterhout bomvol; patiëntenstop al maanden van kracht

Sinds enkele maanden hanteren de huisartsenpraktijken in Oosterhout een patiëntenstop. Ze zitten namelijk bomvol. Een nieuwe praktijk zou plek moeten bieden aan 300 mensen die geen huisarts hebben of eentje hebben buiten hun eigen woonplaats. Maar hiervoor is wel hulp van de gemeente nodig. Dit meldt het Brabants Dagblad.

Huisartsengroep Zorroo roept patiënten die niet in Oosterhout wonen maar er wel een huisarts hebben, op om over te stappen naar een huisarts in hun eigen gemeente. De hoop is dat ongeveer 200 tot 300 patiënten zo overgeheveld worden en er ruimte ontstaat voor de inwoners van Oosterhout die zonder huisarts in de buurt zitten.

Nieuwe praktijk nodig

Desondanks is de huisartsenzorg in Oosterhout dan nog altijd niet toekomstbestendig. Daarom is er een nieuwe praktijk nodig, waar patiënten binnen een kwartier te bereiken moeten zijn. “Dat is bij spoed in Oosterhout altijd haalbaar”, zegt Zorroo-directeur Maud Voermans. Het grootste probleem is de betaalbaarheid. En daarom hoopt de organisatie dat de gemeente wil bijspringen. Zorgwethouder Clemens Piena zegt weinig te kunnen doen aan de betaalbarheid, maar wel kan hij helpen zoeken naar een betaalbare locatie. Ondertussen voert Zorroo gesprekken met een paar jonge huisartsen die de toekomstige locatie in gebruik kunnen nemen.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky