Normal_scherm_afbeelding_2024-09-04_om_10.00.52

Het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem werd maandagavond voor de derde keer dit jaar overvallen door hevige regenval. Volgens Bert Wierenga, stafmedewerker veiligheid van het ziekenhuis, stond het water 30 centimeter hoog. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

De ingang van de spoedeisende hulp (SEH) en de huisartsenpost raakten onder water. De huisartsenpost stond zelfs 20 centimeter onder water, terwijl bij de SEH het water grotendeels werd tegengehouden door de inzet van zandzakken en extra pompen. Ambulances moesten tijdelijk uitwijken naar omliggende ziekenhuizen, en patiënten van de huisartsenpost werden verzocht naar Zelhem te gaan.

Al eerder maatregelen getroffen

Na eerdere overstromingen heeft het ziekenhuis al maatregelen getroffen, zoals het verhogen van ingangen en het plaatsen van muurtjes. Toch blijven er problemen, vooral met het riool, dat mogelijk voor de overlast zorgt. Tot de geplande verhuizing naar een nieuwe locatie aan de A18 over drie jaar worden extra zandzakken en andere maatregelen voorbereid om verdere wateroverlast te beperken.

Voor de toekomst worden bij de nieuwbouw van het ziekenhuis geen kelders aangelegd, en zullen alle technische installaties op hogere verdiepingen geplaatst worden om wateroverlast te voorkomen.

Beeld: Videostill Jesper Peeters

Door: Nationale Zorggids / Fleur Zomer