Zwolse huisartsenpraktijk van Co-Med had boel lange tijd niet op orde

Huisartsenpraktijk deBolleBieste in Zwolle van failliete keten Co-Med had lange tijd de zaken niet op orde. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) hield de boel er streng in de gaten, maar meer en meer blijkt dat het Co-Med niet lukte om de administratie op orde te brengen of de bereikbaarheid te verbeteren. Ook was er sprake van slechte bevoorrading van de spoedtas van de praktijk en zat er verouderd verbandmateriaal in. Dit meldt De Stentor.

Na een inspectiebezoek in april van dit jaar, stelde de IGJ vast dat de behandeling van digitale post ernstig achterliep. In deze poststukken zaten onder meer belangrijke lab- of röntgenuitslagen voor patiënten, medicatiemutaties en brieven van medisch specialisten. Hierdoor bleven dossiers incompleet en wisten patiënten niet waar zij aan toe waren. Eind april wist de Co-Med-praktijk in Zwolle de ernstigste tekortkomingen weg te werken.

Slechte bereikbaarheid

Tijdens het bezoek bleek de praktijk nog steeds niet telefonisch bereikbaar en om die reden kwamen drie patiënten verhaal halen. Op sommige dagen was er helemaal geen arts aanwezig en assistenten konden lokale huisartsen niet vragen om de achtervang te doen.

Of alle problemen uiteindelijk tot risicovolle situaties voor patiënten hebben geleid is niet duidelijk.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky