Frustratie over illegaal parkeren voor deur van Spaarne Gasthuis

Automobilisten die hun auto parkeren in de blauwe zone voor de ingang van het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp, duperen taxi’s en mensen met een beperking. Door direct voor de ingang te parkeren besparen ze tijd en hoeven ze ook niet te betalen voor parkeren in de garage. Het misbruik van de blauwe zone leidt tot veel irritatie onder bezoekers en taxichauffeurs. Dit meldt HC Nieuws.

Het Spaarne Gasthuis heeft parkeerplekken met blauwe lijnen voor de deur. Bezoekers van het ziekenhuis mogen daar niet langer dan 15 minuten parkeren, mits de blauwe P-kaart hebben. Het ziekenhuis geeft dit duidelijk aan me borden die voor de parkeerstrook staan. Ook de gedeelde taxi/laden-lossen parkeerplaatsen zijn overduidelijk niet bedoeld voor bezoekers, maar toch zetten automobilisten hun wagen er neer. Dit hindert taxichauffeurs. Zij moeten veel oudere en beperkte klanten in rolstoelen of met rollators voor de deur afzetten en hen mee naar binnen begeleiden. Maar doordat particulieren hun auto’s er neerzetten, moeten juist de Regiorijders hun auto elders neerzetten. “Volkomen asociaal. En verboden. Het doet er kennelijk niet toe”, zegt een patiënt van het Spaarne Gasthuis.

Handhaving

Volgens een taxichauffeur is hier al meermalen over geklaagd, maar wordt er niet op gehandhaafd omdat het probleem zich afspeelt op een terrein van Q-park. De beheerder zegt echter niets met de parkeersituatie voor het ziekenhuis te maken te hebben. “Q-park deelt geen boetes uit, maar handhaaft wel in de parkeergarage op haar terrein.” Een woordvoerder verwijst mensen met vragen hierover naar het Spaarne Gasthuis. Maar het ziekenhuis heeft ook geen bevoegdheden om te handhaven, zegt woordvoerder Angelique Beerenhout. Dit is een taak van de gemeente.

Kosten parkeren Spaarne Gasthuis

Parkeren bij het Spaarne Gasthuis kost 1 euro per 23 minuten. Bezoekers betalen dagelijks niet meer dan 15 euro voor parkeren in de garage of in de buurt van het ziekenhuis.

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky