Diverse ziekenhuizen getroffen door wereldwijde computerstoring

Ziekenhuizen die vallen onder zorgorganisatie Treant annuleren operaties vanwege de wereldwijde computerstoring. Op dit moment kunnen geen patiënten ontvangen worden op de poli's, aldus Treant. "Ook onze spoedeisende hulp in Emmen en onze basisspoedposten in Hoogeveen en Stadskanaal zijn op dit moment gesloten. Patiënten worden naar andere ziekenhuizen in de regio gebracht."

Onder Treant vallen drie ziekenhuizen in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal. "Vanzelfsprekend een heel vervelende situatie, er wordt hard gewerkt aan een oplossing", aldus Treant.

Slingeland Ziekenhuis

Ook het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem heeft last van de wereldwijde computerstoring. Omdat de computersystemen het niet doen, is de zorg voorlopig afgeschaald. Er worden geen nieuwe patiënten opgenomen en alleen spoedgevallen worden geopereerd.

Ziekenhuis Nij Smellinghe Drachten

Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten (Friesland) meldt ook getroffen te zijn door de storing. Het ochtendprogramma op de poli en dat van de operatiekamers is afgeschaald. De spoedeisende hulp en de verloskamers blijven voorlopig dicht.

LUMC, UMC Utrecht en Erasmus MC krijgen geen melding over storing

Het UMC Utrecht, het Erasmus MC in Rotterdam en het LUMC in Leiden hebben geen meldingen binnengekregen over computerstoringen. Ook het Radboud in Nijmegen, het Máxima Medisch Centrum (Eindhoven) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) melden dat ze vooralsnog geen problemen ondervinden.

Wereldwijd worden computerstoringen gemeld. De Australische regering meldde eerder dat die mogelijk te maken hebben met het cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike.

Door: ANP