Patiënten met kauw- en slikproblemen in het Venlose ziekenhuis VieCuri krijgen geen vla meer, maar een puddingboterham. Het voorkomt verslikking én bevat minder suiker, wat vooral voor patiënten met diabetes goed is. Die moesten vaak extra insuline krijgen en dat voelde voor het zorgpersoneel niet goed. Dit meldt Omroep Venlo.
Ook patiënten kauw- en slikprobleemen - kwetsbare ouderen, mensen met dementie of patienten die een beroerte hebben gehad - zijn blij niet alleen nog maar vla of pudding voorgeschoteld te krijgen. “Stel je eens voor dat je zelf telkens vla moet eten.” Ze behouden wel de keuze voor pudding of vla, maar kunnen als ze daar zat van zijn nu dus ook kiezen voor een puddingboterham.
Seizoensgebonden producten
VieCuri onderzoekt nu of ook seizoensgebonden producten zo geserveerd kunnen worden, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen.
Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky
De puddingboterham is die in de handel verkrijgbaar of kan/moet een verpleeghuis ze zelf maken en kunnen jullie dan het recept leveren.