Als het aan bioritme-experts ligt, hanteert Nederland dezelfde tijd als Londen, waar het een uurtje vroeger is. Deze optie is echter niet besproken bij de Europese Commissie die nadenkt over een eventuele permanente wintertijd, een permanente zomertijd (waarbij we een uur later leven) of handhaving van het verzetten van de klok. Dit meldt RTL Nieuws.
Volgens de experts op het gebied van bioritme zou de permanente wintertijd de beste oplossing zijn. De wintertijd is de echte tijd. Pas in 1977 begonnen we met het verzetten van de klok naar zomertijd. En weer terug.
Aan de zomertijd kleven enkele nadelen, zoals later naar bed gaan doordat de zon pas laat verdwijnt, een warmere slaapkamer en kinderen moeten in de zomertijd naar bed terwijl het buiten nog licht is. Als we de zomertijd echt zouden aanhouden, zou de zon op een gegeven moment pas om kwart voor tien ‘s ochtends opkomen. En dat is funest voor onze biologische klok, zeggen experts. Wie voor zonsopgang opstaat, heeft slechter functionerende hersenen.
Door: Redactie Nationale Zorggids