2 januari 2019 om 11:59
< 1 min lezen

Fabrikanten werken samen om zout, suiker en vet in voeding te verminderen

Het komende jaar zal er harder worden gewerkt om de hoeveelheid suiker, zout en vet in voedingsmiddelen terug te dringen. Daarvoor waren al afspraken gemaakt, maar dat zou nog niet voldoende zijn. Daarom gaan fabrikanten, supermarkten en de horeca zich nog meer inzetten voor het terugdringen van deze ongezonde ingrediënten. Dat meldt Metro.

Algemeen Dagblad meldde dat de afspraken voor volgend jaar gelden voor chips, pizza, zuiveldranken en toetjes, kant-en-klaarmaaltijden, groenteconversen, ijs, vleesvervangers, jam, gehakt(ballen) en braadworst. Ook wordt er gekeken naar de invloed van horeca, als het gaat om pizza’s. De veelal vette en zoute pizza’s worden naar eigen recept gemaakt en zijn daarmee onderhevig aan de pogingen van de restauranthouder om deze gezonder te maken.

Het is nog niet bekend met hoeveel procent minder zout, suiker en vet de pizza’s gemaakt moeten worden. Voor het komende jaar is al wel afgesproken dat er 5 procent minder zout en suiker in salades gedaan wordt en dat in ketchup 10 procent minder suiker zal zitten.

Door: Redactie Nationale Zorggids

Relevante artikelen

Alles van ziekenhuizen
    • Ziekenhuizen

    UMCG sluit contract met alle zorgverzekeraars, Martini Ziekenhuis is er bijna

    24 december 2024 om 13:09
    • Ziekenhuizen

    Bètablokker propranolol vermindert stressgerelateerd trillen bij parkinson

    24 december 2024 om 12:30