Normal_pexels-elevate-1267324

Een traplift brengt je al zittend van boven naar beneden en andersom. Hierdoor is verhuizen niet noodzakelijk, maar kun je langer thuis blijven wonen. Trapliften hebben alleen één groot nadeel: ze zijn nogal duur. Ben je niet bij machte om er eentje te kopen? Overweeg dan om een traplift te huren. Wij kunnen ons voorstellen dat je benieuwd bent hoe dit in zijn werk gaat. Daarom vertellen we je hier alles wat je moet weten over het huren van een traplift.

Je betaalt een vast bedrag per maand

Een belangrijk verschil tussen een traplift huren en kopen zit hem in de manier van betalen. Als je dit hulpmiddel koopt, betaal je in één keer een groot bedrag. Bij huren is dit niet het geval, want je betaalt een vast bedrag voor iedere maand dat je de traplift gebruikt. Hoeveel je precies betaalt, kunnen we op voorhand niet zeggen. De huurprijs hangt namelijk af van een aantal factoren, zoals het soort trap en eventuele extra opties.

Eenmalige kosten bij een traplift huren

Wie denkt dat hij alleen een vast bedrag per maand betaalt bij een traplift leasen, heeft het mis. Een leverancier brengt namelijk ook een startbedrag in rekening. De reden hiervoor is dat de rail altijd op maat gemaakt moet worden voor jouw trap. Geen enkele trap is immers precies hetzelfde, waardoor de rail in een later stadium niet standaard opnieuw gebruikt kan worden. De hoogte van het startbedrag hangt af van het model van je trap. Voor het gemak kun je het volgende aanhouden: hoe meer bochten, hoe hoger het startbedrag. 

Alles is bij de prijs inbegrepen

Trapliften worden vaak intensief gebruikt. Daarom is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Voor een onderhoudsbeurt neem je contact op met je leverancier. Zij sturen vervolgens een monteur langs om de traplift te onderhouden. Als je een traplift huurt, kost dit je niets extra. Onderhoudsbeurten en reparaties zijn namelijk bij de huurprijs inbegrepen. Koop je een traplift? Dan zijn de kosten wel voor eigen rekening.

Hoe zit het met de huurperiode?

Sommige trapliftleveranciers hanteren een minimale huurperiode, maar dit is niet overal het geval. Bij Smienk Trapliften bepaal je bijvoorbeeld zelf hoelang je dit hulpmiddel huurt. Er geldt dan ook geen einddatum. Daarbij komt dat het huurcontract maandelijks opzegbaar is.

Zoek uit of huren daadwerkelijk voordeliger is

Doordat je bij huren een vast bedrag per maand betaalt, denken veel mensen dat dit voordeliger is dan kopen. Helaas is dit lang niet altijd het geval. Verdiep je daarom eerst in de traplift prijzen voordat je er eentje huurt. Heb je permanent een traplift nodig? Dan ben je onderaan de streep misschien (veel) goedkoper uit door een traplift te kopen. Vind je het lastig om te kiezen tussen kopen en huren? Laat dan eens een adviseur langskomen. Hij kan je adviseren wat de beste keuze is.