Normal_pexels-lilartsy-3876938

Heb je last van hangende oogleden en overweeg je een ooglidcorrectie? Veel mensen merken dat hun oogleden na verloop van tijd gaan hangen, wat kan leiden tot vermoeidheid en zelfs zichtproblemen. Gelukkig zijn er oplossingen om dit probleem aan te pakken, zoals een onderooglid- of bovenooglidcorrectie. Maar hoe kies je nu welke correctie het beste bij jou past? In dit artikel zullen we je begeleiden bij het maken van deze keuze.

Oorzaken van hangende oogleden

Eerst is het belangrijk om te begrijpen waarom onze oogleden gaan hangen. Verslapping van de huid en het weefsel rondom de ogen is een veelvoorkomend probleem dat veroorzaakt kan worden door factoren zoals veroudering, erfelijkheid, roken en blootstelling aan de zon.

Een onderooglidcorrectie is een chirurgische procedure die wordt uitgevoerd om wallen onder de ogen te verminderen. Tijdens deze ingreep wordt overtollig vet en huid verwijderd, waardoor de oogcontour wordt verbeterd en de vermoeide uitstraling verdwijnt. Deze procedure is vooral geschikt voor mensen met uitpuilende vetkussentjes onder de ogen en overtollige huid.

Wat is een bovenooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie richt zich op het verwijderen van overtollige huid en soms ook vetweefsel aan de bovenkant van de oogleden. Dit wordt vaak gedaan bij mensen die last hebben van zware of hangende bovenoogleden, wat het zicht kan belemmeren. Door het laten uitvoeren van een bovenooglidcorrectie wordt het zicht verbeterd en krijgt het gezicht ook een frissere en meer open uitstraling.

Welke correctie past bij jou?

Welke correctie past het beste bij jou? Het antwoord hangt af van je specifieke klachten, wensen en de aanbevelingen van een ervaren plastisch chirurg. Als je voornamelijk last hebt van wallen onder de ogen en een vermoeide uitstraling wilt verminderen, dan is een onderooglidcorrectie waarschijnlijk de beste keuze voor jou. Deze procedure kan je ogen een meer jeugdige en energieke uitstraling geven.

Aan de andere kant, als je merkt dat je bovenoogleden zwaar en hangend zijn, wat je zicht belemmert, dan zou een bovenooglidcorrectie de oplossing kunnen zijn. Tijdens deze ingreep worden overtollige huid en eventueel vetweefsel verwijderd, wat resulteert in een helderder zicht en een strakker uiterlijk.

Is een ooglidcorrectie pijnlijk?

Nee, over het algemeen ervaren mensen geen extreme pijn tijdens een ooglidcorrectie. Na de ingreep kan er wel enig ongemak optreden, maar dit kan worden beheerd met medicatie voorgeschreven door de chirurg. Het herstelproces varieert van persoon tot persoon, maar over het algemeen duurt het een paar weken voordat de zwelling en blauwe plekken volledig verdwenen zijn. Het is belangrijk om de instructies van de chirurg op te volgen en rust te nemen tijdens de herstelperiode.

Het duurt meestal ook een paar weken tot maanden voordat de volledige resultaten van een ooglidcorrectie zichtbaar worden. Gedurende deze periode zal de zwelling geleidelijk afnemen en zal de oogcontour verbeteren.

Het kiezen tussen een onderooglid- en bovenooglidcorrectie kan een lastige beslissing zijn. Het is belangrijk om je specifieke klachten en wensen in overweging te nemen, en altijd advies in te winnen bij een professionele plastisch chirurg. Ze kunnen je helpen de juiste keuze te maken op basis van hun expertise en ervaring.