Normal_scherm_afbeelding_2024-06-26_om_10.35.53

Hoe leuk is het als je wat kunt doen met ouderen in je eigen buurt? Een goed idee om dan een leuke thema avond of middag te organiseren. Dit hangt er vanaf wanneer de meeste ouderen het meest fit zijn natuurlijk, maar daar kun je je altijd op aanpassen. Met onze tips ga je in ieder geval een leuke middag of avond beleven samen.

Samen bewegen

Het is belangrijk dat ouderen genoeg bewegen. Bewegen kan daarom een thema zijn wat centraal staat. Je kunt dan een paar leuke activiteiten organiseren waarbij ouderen bewegen, denk hierbij aan jeu de boules bijvoorbeeld. Of zet muziek aan en laat ze lekker bewegen. Ieder kan of zijn of haar eigen tempo bewegen. Zo leren ze elkaar op een andere manier kennen en wie weet zit er nog wel een gouden danspaar tussen! Als er ouderen in een rolstoel zitten, kunnen zij ook meedoen. Je kunt bijvoorbeeld een paar sporten organiseren, dan heb je wel wat meer ruimte nodig. Maar als je dat op tijd gaat organiseren gaat dat zeker lukken. Wat dacht je van diverse balspelen met een pion? Dit is erg leuk voor iedereen en echt iedereen kan hieraan meedoen.

Spelletjes doen

Spelletjes kunnen ook het thema zijn van een leuke middag of avond met ouderen. Kaartspellen kunnen populair zijn, maar ganzenbord of mens erger je niet misschien ook wel. Vraag de ouderen vooraf welke spellen ze vroeger graag hebben gespeeld en speel hier op in. Ook de oud Hollandse spelen zijn erg leuk om hierbij te betrekken. Als ze een gokje willen wagen kan er ook gekeken worden naar welke casino’s zonder cruks het aanbieden en dan kunnen ze hier eens kijken. Maar samen spelletjes doen is natuurlijk nog leuker!

Muziek en dansen maar..

Met muziek is het hoe dan ook een gezellige avond. Laat ouderen zelf muziek maken, kies karaoke, laat ze dansen, lekker op het ritme bewegen, er zijn heel veel mogelijkheden. Het voordeel is dat van muziek veel mensen vrolijk worden en echt genieten. Ze komen ook wat losser en hebben hierdoor ook meer contact met anderen.

Voorlezen

Veel ouderen vinden het fijn om zelf te lezen, maar soms lukt het niet. Toch is het fijn als je dan een verhaal hebt waar je je op kunt verheugen. Een keer in de week als thema voorlezen en dan live lezen? Ouderen kunnen er erg naar uitkijken. Het is daarom goed om eens na te gaan of dat hier interesse voor is. Als dat zo is dan kun je daar heel veel mee bereiken, want ouderen genieten van dit moment.