9 oktober 2023 om 10:42
< 1 min lezen

Dit is de beste anti-snurkbeugel van Nederland

Snurken is een vervelende kwaal waar bijna de helft van alle stellen in Nederland last van heeft. Want ongeveer 45% van de mannen en 25% van de vrouwen snurkt. Er zijn verscheidene dingen die je zelf kan doen om snurken te verminderen, zoals stoppen met roken, alcohol drinken en afvallen. Maar vaak is snurken alleen te verhelpen met een hulpmiddel. 

Wat veroorzaakt snurken?

Simpel gezegd zijn er twee oorzaken: een vernauwing van de keelholte of een vernauwing van de neusholtes. Verreweg de meeste snurkers hebben last van een vernauwing van de keelholte. Wanneer je slaapt ontspannen namelijk de tong- en keelspieren. Hierdoor wordt de doorgang nauwer. De lucht wordt hier als het ware doorheen geperst en begint daardoor te trillen. Dit trillen veroorzaakt het snurkgeluid. (Bron: https://npokennis.nl/story/245/waarom-snurken-mensen)

De anti-snurkbeugel verhelpt de vernauwing

De beste oplossing tegen de vernauwing van de keelholte is de anti-snurkbeugel. De anti-snurkbeugel zorgt ervoor dat tijdens het slapen je onderkaak niet naar beneden zakt. Hierdoor blijft de doorgang in de keel vrij en gaat de lucht niet trillen. Het snurken is hiermee verholpen.

Welke anti-snurkbeugel is de beste keus?

De Nationale Zorggids verkiest Mr. Anti Snurk tot de beste anti-snurkbeugel. Mr. Anti Snurk levert een anti-snurkbeugel van hoogwaardige medische materialen voor een zeer scherpe prijs. Mr. Anti Snurk is sinds 2015 beschikbaar in Nederland en heeft al meer dan 75.000 Nederlanders van het snurken afgeholpen. De duizenden onafhankelijke reviews op verscheidene platforms zijn overwegend positief. Mr. Anti Snurk is onder andere te koop via hun eigen website mrantisnurk.nl, vele online drogisten en bol.com. 

Beste alternatief

Je kan ervoor kiezen een anti-snurkbeugel op maat te laten maken door een tandarts of door een gespecialiseerde kliniek. De kosten hiervoor zijn echter schrikbarend hoog. Gemiddeld kost een op maat gemaakte anti-snurkbeugel tussen de 400 en 800 Euro. De anti-snurkbeugel wordt enkel vergoed door de zorgverzekering wanneer je lijdt onder slaapapneu. Dit moet eerst klinisch worden vastgesteld door een onderzoek in het ziekenhuis. 

Relevante artikelen

Alles van van onze klanten
    • Van onze klanten

    De impact van de verhoogde keuringsleeftijd op verkeersveiligheid en oudere bestuurders

    24 december 2024 om 08:00
    • Van onze klanten

    Dit zijn de grootste gezondheidsproblemen waar Nederlanders mee kampen

    19 december 2024 om 08:00