OM: ‘Man die zich voordeed als GGD-arts is 30-jarige uit Roosendaal’

Het Openbaar Ministerie heeft bekendgemaakt dat de neparts die zich onterecht vier jaar lang voordeed als basisarts een 30-jarige man is uit Roosendaal. Hij is per direct ontslagen door de GGD West-Brabant. Artsen van de organisatie onderzoeken honderden dossiers van kinderen die hij behandeld heeft. Dit meldt Omroep Brabant. 

Twee weken geleden ontdekte GGD West-Brabant dat de man niet in het BIG-register stond. Hij is meteen op straat gezet. Een onafhankelijk bureau moet nu uitzoeken hoe het zover heeft kunnen komen dat een niet-BIG-geregistreerde arts vier jaar lang zijn gang kon gaan.

Geen signalen over grensoverschrijdend gedrag

Basisartsen bij de GGD geven vaccinaties, doen groei-metingen, gezondheidsonderzoeken en adviseren ouders over opvoed- en opgroeikwesties. Heeft een kind medische problemen of een ontwikkelingsachterstand, dan verwijst een basisarts van de GGD het door naar een ziekenhuis of andere zorgverlener. Over de frauderende medewerker zijn nooit klachten binnengekomen. Ook zijn er geen signalen dat hij seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft vertoond richting zijn jonge patiënten.

Lees ook:  Niet-geregistreerde basisarts werkte vier jaar lang met kinderen bij GGD

Door: Nationale Zorggids / Johanne Levinsky