Afgelopen donderdag 22 januari vond in de Gelderse gemeente Oldebroek de startbijeenkomst plaats over samenwerking tussen de partners van het Sociaal Team en de informele zorgorganisaties. Doel van deze bijeenkomst was om elkaars dienstverlening beter te leren kennen. Dit moet er aan bijdragen dat het sociaal team en de informele zorgorganisaties vragen van inwoners snel en adequaat beantwoorden, zo meldt de gemeente Oldebroek.
Het Sociaal Team bestaat uit medewerkers vanuit verschillende organisaties, te weten: Icare, Mee Veluwe, Delta Wonen, Stimenz (maatschappelijk werk) en de gemeente. In de gemeente Oldebroek is een groot aantal informele zorgorganisaties actief. Hieronder vallen bijvoorbeeld de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV), Stichting Present, Zonnebloem, Belangengroep Mantelzorg Oldebroek, Rode Kruis, Buurtbemiddeling, Diaconaal Platform, Humanitas, Vluchtelingenwerk, Voedselbank, Stichting Leergeld en Senioren Wezep-Oldebroek (SWO).
Wethouder Liesbeth Vos was ook bij deze bijeenkomst aanwezig. Zij sprak haar waardering en betrokkenheid uit. Wethouder Vos: ‘Ik ben trots op wat ik zie en hoor. Dit maakt een team, een team dat klaar staat om alle inwoners van de gemeente Oldebroek te helpen bij hun vragen.’ De bijeenkomst draagt er volgens de wethouder ook aan bij dat organisaties een oplossing zoeken buiten hun eigen kaders. Het is volgens Vos van belang dat vrijwilligers ook grenzen durven aan te geven. Niemand is er mee geholpen als vrijwilligers overbelast raken of dingen tegen hun zin doen. ‘Nee’ zeggen geeft ook kracht, aldus de wethouder.
Ellis Fleer, kwartiermaker Sociaal Team namens de gemeente Oldebroek, vertelde dat er op termijn één centrale plaats en één centraal telefoonnummer komt waar inwoners met hun vragen terecht kunnen. Hier wordt hard aan gewerkt. Zodra de centrale plaats en het centrale nummer definitief bekend zijn, zal de gemeente hierover communiceren. Evenals de wethouder keek ook Fleer terug op een goede en vooral mooie bijeenkomst, met een prettige sfeer tussen alle partners.
© Nationale Zorggids