Stoptober van start en deze BN'ers doen mee

Tienduizenden Nederlanders proberen in de komende vier weken weer te stoppen met roken tijdens actiemaand Stoptober. Ook dit jaar doen weer bekende Nederlanders mee als ambassadeur. Dit jaar zijn dat rapper en producer Bizzey, presentator Koen Pieter van Dijk, fotomodel Sylvia Geersen en augurken- en zilveruitjesverkoper Oos Kesbeke.

"Het is mooi geweest", zegt Geersen in een persbericht. "Natuurlijk zie ik er ook best een beetje tegenop, maar het is even door de zure appel heen bijten en ik weet dat ik het kan. Het allerbelangrijkste is mijn gezondheid, maar ik hoop ook snel weer mijn glow terug te krijgen." Bizzey noemt het onverantwoord dat hij nog steeds rookt. "Vooral voor mijn kinderen wil ik het goede voorbeeld geven. Het zal misschien even moeilijk worden, maar het is beter en gezonder", aldus de rapper. Kesbeke wil graag naar een gezond en rookvrij leven en noemt Stoptober "een mooie stok achter de deur". Ook Koen Pieter van Dijk is klaar met roken. "Roken is uit de mode", zegt de presentator.

Elfde keer Stoptober

Stoptober wordt dit jaar voor de elfde keer gehouden. Volgens de initiatiefnemers doen er weer ruim 50.000 mensen mee. De organisatoren van Stoptober richten zich dit jaar niet alleen op sigarettenrokers, maar ook op mensen die vapen. Vooral het aantal jongeren dat elektronische sigaretten rookt, is voor de initiatiefnemers alarmerend.

Door: ANP