Sinds vorige week een ieder die dat wil online lessen volgen over voeding en kanker. Wageningen University ontwikkelde cursus Nutrition and Cancer in samenwerking met het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Met deze cursus wordt essentiële kennis over de rol van voeding bij de preventie en overleving van kanker wereldwijd aangeboden. Dit meldt het Wereld Kanker Onderzoek Fonds.
In de nieuwe Massive Open Online Course (MOOC) getiteld Nutrition and Cancer leren deelnemers welke rol voeding en leefstijl spelen bij het ontstaan en de progressie van kanker. Belangrijk in deze cursus is ook het wetenschappelijk bewijs ten grondslag aan de nieuwe richtlijnen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds voor kankerpreventie die eind mei 2018 zijn bekendgemaakt.
Verband tussen voeding en kanker
Verder staan experts in de cursus onder meer stil bij de opzet van het onderzoek naar verband tussen voeding en kanker, risicofactoren voor kanker in voeding en leefstijl en de wijze waarop voeding invloed kan hebben op het ontstaan van kanker. Daarnaast besteedt de cursus aandacht aan richtlijn voor kankerpreventie, de rol van voeding na de diagnose en het belang van goede en eenduidige communicatie over kankerpreventie.
Cursus voor iedereen
Deze cursus (geheel Engelstalig) is vooral nuttig voor professionals (in opleiding) uit verschillende vakgebieden die verband houden met voeding of oncologie (bijvoorbeeld diëtisten, gezondheidsbeleidsmakers, artsen, zorgverleners, voedingsvoorlichters en voedingswetenschappers). Maar in principe kan iedereen die interesse heeft in het onderwerp voeding en kanker de cursus volgen.
Vanaf vandaag tot en met 22 november 2018 kan de cursus Nutrition and Cancer van Wageningen University & Research op de website www.edx.org gevolgd worden. De cursus bestaat uit vijf modules. Vier modules zijn gratis te volgen, de vijfde module is voor deelnemers die het gecertificeerde programma volgen.
Door: Redacte Nationale Zorggids