Normal_glass-164180_640

Wijn gaat de verspreiding van niet-kleincellige longkanker tegen en vertraagt de groei van longkankercellen. Rode wijn is hierin effectiever dan witte wijn. Dit meldt Wijnbloggers.nl. 

Canadees onderzoek heeft dit uitgewezen. Het gaat hierbij om de anti-oxidant Resveratrol. Dit komt voor in de schil van blauwe druiven en heeft invloed, zo is al eerder aangetoond, op verschillende ziekten. Resveratrol heeft anti-kankereigenschappen. In wijn zit een variant van de anti-oxidant, genaamd Polyfenol Resveratrol, en dit goedje remt de groei van longkankercellen. 
 
De hoeveelheid Resveratrol en dus zijn effectiviteit in het bestrijden van longkankercellen hangt af van de druif, het gebied waaruit de druif komt en de fermentatietijd. Het gehalte Resveratrol is hoger in rode wijn dan in witte wijn. Van de wijnen had de rode wijn Pinot Noir het meeste effect op de longkankercellen. De hoeveelheid Resveratrol die nodig is om invloed te hebben op de kankercellen kan niet binnengekregen worden door druiven te eten in plaats van wijn te drinken. Hoeveel rode wijn gedronken moet worden is nog niet bekend. 
 
© Nationale Zorggids