Complexe psychische en verslavingsproblemen bij jongeren moet onder dwang behandeld kunnen worden, vindt Martin Sitalsing, directeur van Jeugdbescherming Noord. Hij denkt dat hulpverlening bij lokale zorginstellingen vaak tekortschiet en dat de nieuwe wet 'verplichte geestelijke gezondheidszorg' mogelijkheden biedt. Dit meldt RTV Noord.
Sitalsing denkt dat de tijd van vrijblijvendheid voor jongeren die hulpverlening nodig hebben voorbij is. Jongeren leiden hulpverleningsinstanties daarbij ook nog eens om de tuin. De directeur verwijst naar de wet 'verplichte geestelijke gezondheidszorg': “Deze wet geeft de mogelijkheid om jong en oud verplicht te laten behandelen. Nu hoppen ze vaak van het ene hulpverleningstraject naar het andere totdat ze de leeftijd hebben bereikt dat het niet meer gaat. Ze weten precies wanneer het ze te heet onder de voeten wordt, en hoe ze vervolgens uit het hulpverleningstraject kunnen ontsnappen.”
De aanleiding van zijn uitspraken is de dood van Jesse van Wieren en de twee gearresteerde verdachten. Beide verdachten zijn verslaafd aan drank en drugs en zijn vaak in aanraking geweest met justitie. Volgens hem is de huidige aanpak en begeleiding van jongeren met psychiatrische problemen en verslavingen te vrijblijvend. De directeur van Verslavingszorg gelooft niet in deze vrijblijvendheid.
©Nationale Zorggids
We kunnen ons goed voorstellen dat dhr.Sitalsing dit graag wil met zijn hardheid en hier net als vele anderen misbruik van zal gaan maken en geld aan zal verdienen en de macht heeft over de jongeren.In de ggz en bij de gemeenten zijn al zoveel van deze verhalen en problemen bekend dit is geen goed idee voor de jongere nog oudere..