Zo’n tweeduizend mensen in Nederland hebben de Mental Health First Aid (MHFA) cursus gevolgd. Ggz-instellingen willen in totaal 180.000 mensen trainen die personen in psychische nood kunnen helpen. Nu er zoveel wordt gesproken over de term ‘verward gedrag’ is er steeds meer interesse in de MHFA-cursus. Dat meldt het Algemeen Dagblad.
“Dat bewijst dat we hier hoognodig mee aan de slag moeten. Veel mensen hebben psychische klachten, maar daar wordt te weinig aandacht aan besteed. Door meer begrip en kennis over de manier van handelen, kun je problemen voorkomen”, zegt Roelof Kleppe, directeur van MHFA Nederland.
Hulpverleners, leraren, vrijwilligers, ambtenaren en bijvoorbeeld thuiszorgmedewerkers zijn beroepsgroepen die geregeld te maken krijgen met mensen die kampen met psychische problemen. De cursus is dan ook voor hen bedoeld. Tijdens MHFA wordt kennis gedeeld over depressies, angststoornissen en psychoses. Cursisten krijgen ook handvatten voor het omgaan met een crisissituatie, zoals iemand die een paniekaanval krijgt.
Door: Redactie Nationale Zorggids
Schokkend waar bemoeien ze zich mee als niet professional ze hebben al genoeg ellende aangericht met de decentralisatie zij krijgen dus ook weer gegevens toegespeeld.
Thuiszorgmedewerkers ? Ambtenaren ? Hou ze op een afstand. Wat zijn jullie toch makkelijk en onverantwoord.
Dan krijg je dus nog meer onnodige meldingen enproblemen omdat ze zich van alles gaan inbeelden ! Meer sexueel misbruik op scholen en meer kinderen die als paranoide worden gezien en nog meer vrijheid voor strafbare delicten door vrijwilligers meer pestpartijen. Dit lijkt me geen goed idee. Het wordt steeds minder veilig en privacyschendender.Wat een waardedeloos idee wees toch voorzichtig. .