2015 stond bij GGzE in het teken van innovatie en samenwerking. Enerzijds ingegeven vanuit de transitie in de ggz-financiering, maar met name omdat GGzE een nieuwe koers is gaan varen. GGzE wil een inspirerende community zijn voor mentale kracht. 2015 was het startjaar. Dat meldt GGzE.
De veranderingen rondom de transities, die in 2014 zijn ingezet, ebden nog lang na in 2015. Pas in het tweede kwartaal werd voor sommige financieringsstromen duidelijk op welke inkomsten GGzE kon rekenen. Dat leverde behoorlijk wat kopzorgen. Maar, ondanks dat kijkt GGzE terug op een goed jaar. Het jaar is afgesloten met een positief resultaat van ruim 3 miljoen euro.
Cliënten hebben recht op goede en eigentijdse zorg. Daarom heeft GGzE in 2015 veel ingezet op innovatie. Zo investeerde de instelling bijvoorbeeld in een nieuwe manier van nachtzorg en de inzet van online behandelmodules. Inmiddels worden per maand 1.100 online behandelsessies afgesloten. Daarnaast ging er veel aandacht naar het samen met cliënten ontwikkelen van serious games en apps, zoals de mijn-oplossingen-app.
Om mensen te kunnen laten groeien is samenwerking erg belangrijk. Daarom heeft GGzE vorig jaar besloten een inspirerende community voor mentale kracht te willen zijn. Samen met cliënten, naasten, medewerkers en partners is organisatie op zoek naar nieuwe verbindingen op het terrein van wonen, werken, leren, gezond leven en mensgerichte zorg. GGzE is daarvoor al met verschillende partijen uit het bedrijfsleven de samenwerking aangegaan, bijvoorbeeld met; TUe, PSV, Design Academy, Van Abbemuseum en Coöperatie BrainportPark.
©Nationale Zorggids