Normal_virtaul

De mogelijkheden voor virtual reality zijn eindeloos. Vaak wordt bij deze techniek gedacht aan entertainment en games, maar ook voor mensen met trauma's kan het helpen. Dat meldt RTL Nieuws. 

Mensen die een VR-bril opzetten, zijn volledig afgesloten van de buitenwereld. Zij wanen zichzelf in een compleet andere wereld en dat biedt enorm veel mogelijkheden. “De laatste twintig jaar wordt het gebruikt om mensen met fobieën of PTSS te behandelen”, zegt psycholoog Albert Rizzo van Medical Virtual. "Je kunt met deze techniek bijvoorbeeld een virtueel spel spelen als therapie."

De bril is een goed middel om het empathisch vermogen te vergroten, stelt Eren Aksu van de Emblematic Group uit. Hij doet onderzoek naar psychologische toepassing van de techniek. In samenwerking met het World Economic Forum gaf hij mensen bijvoorbeeld een indruk van de gebeurtenissen die een oorlogsslachtoffer meemaakt.

De bekendste bril (Oculus Rift) is gemaakt door een twintigjarige jongen die vorig jaar voor twee miljoen dollar is verkocht aan Facebook. 

© Nationale Zorggids